top of page

WORKSHOPS

Handletteren wint aan populariteit. Of je nu een mooie quote wilt maken voor in een lijstje aan je muur of je kadootjes wilt afmaken met persoonlijke, handgemaakte labels, bij Letterloods ben je aan het juiste adres om een basis te leggen voor jouw eigen letterwerk.
 
Workshops rondom taal en tekst worden aangekondigd op deze site, maar ook op Instagram en Facebook en op de websites van Muzisch Centrum Emmeloord en Quintus Kampen.

COLLAGEKUNST ARTHUR SLENK 16+

///  kampen

DATA ZATERDAG 10 JUNI
TIJD 09:30-12:00 UUR
PRIJS < 21 JAAR 10.00 / >21 JAAR 15.00 INCLUSIEF GEBRUIK MATERIALEN
LOKATIE SYNAGOGE + QUINTUS KAMPEN
INSCHRIJVEN? KLIK HIER

Voor kunstenaar Arthur Slenk bestaat er in de wereld niets belangrijkers dan lijm, schaar en papier. Hij verzamelt oude papierdocumenten en knipt en plakt hier nieuwe beelden van die de toeschouwer een nieuwe kijk- en denkwereld laat zien.

Deze workshop begint bij de Synagoge waar je van docent Laura Schakenraad een rondleiding krijgt bij de expositie ‘Verknipt’. Daarna vertrekt de groep naar Quintus. Daar ga je onder leiding van Laura aan de slag met de aanwezige materialen zoals tijdschriften, gevonden teksten en tekeningen. Je gaat zelf een nieuw beeld maken van verzamelde stukjes tekst en beeld. Zo maak je jouw eigen collage, nét als Arthur Slenk. En dat levert verrassend mooie kunstwerken op!

OPEN ATELIER HANDLETTEREN

/// emmeloord

DATA WOENSDAG 7, 14 & 28 FEBRUARI 2024
TIJD 19.00 - 21.30 UUR
PRIJS 90.00 INCLUSIEF GEBRUIK MATERIALEN
LOKATIE MUZISCH CENTRUM EMMELOORD, KAMER 12
INSCHRIJVEN? KLIK HIER

Handletteren is de kunst van het letters tekenen, maar net zo belangrijk is het plezier dat je er aan beleeft.Tijdens het open atelier ben je welkom om drie avonden lekker grenzeloos aan de slag te gaan met pennen, stiften, inkt, knippen en plakken. Wil je een mooie quote aan de muur, kadolabels van eigen hand, etiketjes voor je potten zelfgemaakte jam, een handgeletterde wijsheid voor aan de muur of als kado? Docent Laura brengt je kort en bondig typografische kennis bij en vervolgens gaan we lekker aan de slag in het land der letters. Je hoeft geen ervaring te hebben met handletteren en je hoeft ook niet netjes te kunnen schrijven. Wat je wél nodig hebt?Zin in drie avonden lekker creatief ontspannen en met zelfgemaakt moois naar huis gaan.

PLAKPOËZIE + STREEPPROZA

///  emmeloord

DATA WOENSDAG 4 & 11 OKTOBER 2023
TIJD 19.00 - 21.30 UUR
PRIJS 40.00 INCLUSIEF GEBRUIK MATERIALEN
LOKATIE MUZISCH CENTRUM EMMELOORD, KAMER 12
INSCHRIJVEN? KLIK HIER

De kunststroming dadaïsme is de basis voor deze verrassende cursus. Je gaat je eigen dichtkunst maken. Knip, plak of streep jouw proza of poëzie en lijst jouw beste werkje in voor aan de muur of als kadootje voor je leukste buur. We gaan twee avonden spelen met losse woorden en plaatjes en draaien eigenwijze dichtwerkjes zonder regels en vastgelegde ritmes. Dat levert verrassend getwist met taal en beeld op. Maar ook vooral heel veel plezier.

LETTERLAB/WORKSHOPS VOOR GROEPEN

///  op lokatie

DUUR 2,5 UUR
PRIJS  75.00 PP INCLUSIEF MATERIALEN TIJDENS DE LES
LOKATIE IN OVERLEG
OPTIONEEL GOODIEBAG & MATERIALEN VOOR THUIS
MEER INFO?
KLIK HIER

Heb je zin om met vrienden of collega's een handletterworkshop te volgen? Goed idee!
Verzamel minimaal 5 pretletters bij elkaar en we prikken een dagdeel en lokatie om eens flink aan de slag te gaan!
Je neemt na 2,5 uur letteren jouw meesterwerkje mee naar huis :-)

KRIJTBORDEN VOOR BEDRIJVEN

PRIJS OP AANVRAAG
MEER INFO? KLIK HIER

Krijtborden zijn al decennia dé manier om op straat aandacht te vragen voor jouw waren en acties. Hoe fijn zou het zijn om zelf de kunstjes te kennen om je boodschap helder, leesbaar en lekker op zo'n bord te letteren.
Jouw krijtbord is een visitekaartje en ik help je graag er iets moois van te maken.
Aanvragen kan per groepje (personeel of collega's), maar ook individueel.
bottom of page